Skip to content
Aanmelden

The Google Patient

Deze training is gericht op het begrijpen en versterken van de communicatie met de patiënt die zichzelf heeft geïnformeerd over zijn aandoening via internet. De vraag is of het altijd de juiste bron is?

Na deze training kun je positief omgaan met negatieve of foute informatie, die gevonden is op het internet door patiënten. Je kunt blokkerende gedachtes en aannames van patiënten herkennen en managen. Tot slot leer je om jouw patiënten te begeleiden naar betrouwbare informatiebronnen.

Doel

Doel van deze training is positieve communicatie tot stand te brengen, door te begrijpen waarom de patiënt welke informatie op het internet zoekt en hoe daar als zorgverlener op een motiverende manier mee om te gaan.

  • Inzicht krijgen in en leren inspelen op de behoeften van individuele patiënten als het gaat om informatievoorziening via Google.
  • Inzicht krijgen in de relevante vragen die gesteld kunnen worden aan patiënten als het gaat om het motiveren van patiënten voor de gewenste omgang met informatieverzameling via internet.

Werkwijze

De training is kort, no-nonsense en interactief. Theorie van de Iceberg theorie en de basisprincipes van Motivational Interviewing worden afgewisseld met interactieve oefeningen.

Programma

De training duurt één dagdeel. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wat is motivatie? De iceberg theorie: aannames en vooroordelen
  • Basistheorie Motivational Interviewing
  • Hoe ga je om met aannames en weerstanden?
  • Motivatie en intenties: opbouwen van vertrouwen
  • Motiverende gespreksvoering in de gezondheidszorg
  • Een constructieve samenwerking ontwikkelen met de Google Patient

Voor wie

Voor zorgverleners die op een positieve, persoonsgerichte manier patiënten willen ondersteunen in het vinden van de voor hen relevante gezondheidsinformatie.

Maximaal 12 deelnemers per groep.
De training kan incompany aangeboden worden en aangepast worden aan de specifieke wensen van een organisatie.

Kosten

Investeringen bedragen € 175,– per persoon.
Accreditatie kan aangevraagd worden (ABAN, V&VN, KR VS) voor 4 punten.

CureConcern optimaliseert persoonsgerichte zorg

The Google Patient